Un „kit” se referă la un set sau un pachet care conține un grup de obiecte sau materiale legate de o anumită activitate sau scop. În cazul „kiturilor de goblen” sau „kiturilor de broderie în cruciulițe,” un astfel de set conține de obicei tot ce aveți nevoie pentru a crea o lucrare de artă în această tehnică specifică de broderie. Kiturile de goblen sunt populare printre iubitorii de artă și artizanat pentru că oferă tot ceea ce este necesar pentru a începe și a finaliza un proiect de broderie în cruciulițe.

Iată ce puteți găsi într-un kit tipic de goblen:

1. Pânza: Kitul vine cu o bucată de pânză specială pentru broderie, care poate conține o schemă (diagramă – detalii mai jos) sau poate avea un model pre-imprimat pe ea (ceea ce este o metoda invechită pe care noi nu o recomandăm, deoarece calitatea imaginilor obținute astfel lasă de dorit). Modelul pre-imprimat indică locurile în care trebuie să efectuați cusăturile în cruciulițe pentru a crea imaginea finală.

2. Ațe colorate: Ațelele speciale pentru broderie în cruciulițe sunt incluse în kit și sunt aranjate în funcție de culorile necesare pentru proiectul respectiv.

3. Ace: Un ac subțire, special conceput pentru broderia în cruciulițe, goblen sau margele face parte din kit. Acele sunt foarte diferite, altfel pentru fiecare tip de broderie. Cu detalii despre asta vom reveni int-un articol viitor.

4. Diagramă sau instrucțiuni: Kiturile includ adesea o diagramă sau instrucțiuni detaliate care explică cum să efectuați cusăturile corecte și cum să interpretați modelul.

5. Cusături de început: Pentru începători, kiturile pot veni cu instrucțiuni sau materiale pentru a învăța cusăturile de bază.

6. Cadru de broderie, gherghef sau inel: Uneori, kiturile includ un cadru de broderie sau un inel pentru a ajuta la menținerea pânzei tensionate în timpul broderiei.

Kiturile de goblen sunt ideale pentru începători, deoarece furnizează toate materialele necesare și instrucțiunile pentru a începe și a învăța această tehnică frumoasă de broderie. Ele sunt, de asemenea, convenabile pentru cei care doresc să creeze o lucrare de artă în goblen fără a căuta și a achiziționa separat toate materialele necesare. După finalizarea proiectului, veți avea un obiect de artă unică realizat personal tocmai bun de agățat pe perete sau de oferit ca cadou.

La adresa Kituri – broderii.info puteți întotdeauna găsi cea mai largă varietate de astfel de kituri pentru orice nivel de abiltăți si cunoștințe, dar și studia alte tehnici de cusut pe care le găsiți în albumele publicate acolo. Sa aveți mult spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.