Broderia este un proces destul de laborios, care este imposibil fără răbdare, acuratețe și atenție. Dar jocul merită osteneala, deoarece rezultatul, de regulă, depășește chiar și cele mai istețe așteptări. De exemplu, icoanele din mărgele arată fascinant. Vreau să mă uit la ele pentru că sunt frumoase. Să discutăm ce nuanțe ar trebui luate în considerare dacă îți plac icoanele și margelele sunt preferatele tale printre materialele creative.

Brodarea icoanelor cu mărgele este o activitate interesantă pentru persoanele creative.

Instrumente și materiale
Brodarea icoanelor cu margele necesită o pregătire preliminară – trebuie să aveți grijă în avans de un coș pentru lucru manual. Veți avea nevoie:

1. Diagrama sau desen. De obicei, Kiturile gata făcute conțin deja o diagramă, dar nimeni nu interzice să o aleagă separat. Unii meșteri talentați învață în cele din urmă să o compună ei înșiși – nu este mai puțin interesant decât procesul de broderie în sine.
2. Margele. Diferite culori, forme și uneori compoziție – sticla, perle, pietre, ceramica și plastic sunt cel mai adesea folosite pentru icoane. Pentru a vă ușura viața, cel mai bine este să puneți mărgelele în recipiente speciale cu pereți despărțitori – organizere. În această versiune, este convenabil nu numai să le folosiți la cusut, ci și să le depozitați. Pe pagina Kituri – broderii.info întodeauna veți gasi tot de ce aveți nevoie pentru cusut, de la începător pâna la cel mai avansat nivel de abilități (Kituri goblen, Kituri broderii in cruce, Kituri cu mărgele).
3. Fire. Încercați să cumpărați ațele din bumbac sau mătase care se potrivesc cu schema de culori a margelelor sau a bazei. Un mic truc din viață: dacă firul este tratat cu ceară (doar frecat), practic nu se va încurca. Dar pentru mărgele cel mai bine este să utilizați fir special pentru cusut mărgele.
4. Țesătură sau pânză specială. Aceasta din urmă este cu siguranță mai convenabilă, deoarece este mai ușor să transferați un design pe o pânză cu „pătrate” decât pe o țesătură obișnuită. Profesioniștii recomandă să amidoneze materialul înainte de a începe broderia pentru a obține linii ideale.
5. Ace pentru cusut cu mărgele. Principala diferență față de cele obișnuite este aceeași grosime pe toată lungimea. De regulă, sunt necesare mai multe ace de dimensiuni diferite, deoarece margelele sunt, de asemenea, departe de a fi aceleași. Fără alte prelungiri, puteți cumpăra imediat un set de ace.
6. Cerc. Un lucru grozav care vă face munca mult mai ușoară. Atunci când alegeți, acordați atenție diametrului – unii oameni consideră că este convenabil să brodeze pe un cerc mic, alții, dimpotrivă, pe unul mare. Important să nu deteriorați broderia deja cusută.
7. Foarfece. Mulți oameni folosesc manichiura obișnuită, principalul lucru este să fie foarte ascuțite.

Separat, aș dori să remarc că icoana cusută trebuie să fie înrămată – acest lucru va oferi lucrării un aspect finit și va evidenția frumusețea acesteia.

Subiectele
Cei care decid să înceapă să brodeze icoane trebuie să decidă mai întâi o temă. Unii oameni se roagă în mod constant anumitor sfinți – atunci de ce să nu le reproducă fața? Este ușor să achiziționați un model dintr-un magazin sau online și apoi să selectați margele și fire care să se potrivească. Cu toate acestea, este mai ușor să cumpărați un Kit gata făcut. Este destul de dificil să alegi între un număr inimaginabil de spații libere. De exemplu, puteți acorda atenție la icoanele-broderii:
Hristos Mântuitorul;
Maica Domnului;
Nicolae Făcătorul de Minuni;
Ioan Botezatorul;
si… mulți alți sfinți

Brodatul icoanelor este o întreagă artă, care are ca rezultat lucrări de o frumusețe fără precedent. Multe tehnici, tipuri și forme de margele contribuie la acest lucru. De asemenea, merită să ne amintim că procesul creativ în sine aduce o plăcere incomparabilă! Ca să vă convingeți cătă dreptate am vedeți si Dvs Broderia icoanelor cu aur din Uglich și vă veți convinge singuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.