O combinație uluitoare de batik și pilota!

„Ce grozav este să poți face ceea ce îți place.” Barbara Harms Americanca Barbara Harms a ănceput a se ocupa cu ceea ce iubea să facă când ea a împlinit deja 50 de ani. La început, cusutul pilotelor i-au umplut golul care a fost creat după plecarea copiilor care au crescut. Și atunci creativitatea zilnică a devenit o nevoie și sensul vieții. Acum, minunatele pilote ale lui Barbara Harms nu sunt doar un hobby, ci și o afacere destul de mare succes. Întrebată cum reușește să proiecteze și să coasă atât de multe pilote diferite cu modele neobișnuite, Barbara răspunde de obicei: „Am doar 34 de ore într-o zi!”
Ei bine, dar dacă ar fi să vorbim serios, ea își dedică aproape tot timpul distracției ei preferate (din fericire, soțul ei este foarte răbdător) și mai ales îi place să lucreze în liniștea nopții. Când începe fiecare nou proiect, Barbara este foarte încântată și încearcă să-i dea viață cât mai repede posibil pentru a se asigura că alegerea ei este corectă. Probabil de aceea funcționează „la viteză maximă”. Toate pilotele ei sunt împărțite în „geometrice” și „artistice” (deși primele nu sunt, de asemenea, lipsite de artă).
Nu știu cât de practice sunt ca pături, dar ca panouri decorative originale pot decora cu ușurință orice interior. Pentru că lucrările lui Barbara Harms nu sunt plăpumi tradiționale de mozaic. Acestea sunt adevărate obiecte de artă, în care, pe lângă aplicații și matlasări, se mai folosește și batik. Mai mult, Barbara susține că, pe o perioadă destul de lungă, a fost prima care a combinat tehnicile tradiționale de matlasare cu prevopsirea firelor și nuanțarea țesăturii de mătase. Doar o combinație atât de complexă de diverse tehnici îi permite autorului să aducă la viață încă un motiv nou planificat. Toate păturile sunt realizate într-un singur exemplar. Un album cu lucrarile acestei artiste il vedeti AICI !

Cititi pe paginile noastre si despre: Broderia iacobină: caracteristicile tehnicii de cusut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.