Meșterul în broderia cu fir de aur din Uglich reînvie metoda meșterilor de la Mănăstirea Bobotează din acea regiune.

Vladimir Kuznetsov reînvie o afacere de mult uitată – brodează icoane de o frumusețe uimitoare folosind fire de aur. Nu este de mirare că meșterul în broderia cu fir de aur din Uglich este reușește extrem de rar să se laude cu lucrările sale terminate, deoarece acestea se vând în timp record, adică imediat. Adesea, cei care doresc să cumpere astfel de lucrări se înscriu și așteaptă câțiva ani să prindă o lucrare.

Această emoție se datorează faptului că munca asupra unei astfel de lucrări durează destul de mult pentru a o crea – Vladimir brodează doar două tablouri pe an, deși recent s-a concentrat exclusiv pe lucrul la icoane.

Vladimir însuși recunoaște că brodarea icoanelor este o activitate foarte fascinantă pentru el, în care există un fel de mister. Uneori, un maestru pur și simplu nu se poate smulge de creativitate, el ar privi și ar privi. Acest efect magic se explică, în primul rând, prin conținutul spiritual al lucrării și, în al doilea rând, prin efectul relaxant al broderiei.

Astăzi, Vladimir își realizează treptat vechiul vis – să înceapă o clasă de studenți, să-i învețe o meserie veche și să deschidă un site web unde broderițele cu fir de aur din toată țara să își poată posta munca. Recent, munca maestrului a fost sărbătorită la cel mai înalt nivel și Vladimir a primit o bursă prezidențială. De asemenea, lui Vladimir nu va fi dificil să găsească studenți, deoarece, în opinia sa, oricine poate face broderie, având în vedere dorința cuvenită. În ciuda acestui fapt, Vladimir predă în prezent doar la câțiva ucenici din Uglich, dar nu abandonează planurile de a deschide o școală mai mare în viitor.

Tradițiile antice ale cusăturii Uglich și-au luat naștere în îndepărtatul secol al XV-lea, când mama țareviciului Dimitri, Elena a adus broderițe cu fir de aur în Uglich. După ce au luat jurămintele monahale, meșterițele au decis și ele să-și dedice viața slujirii lui Dumnezeu și au mers la Mănăstirea Bobotează. De atunci, icoanele create în mănăstire au fost foarte apreciate. Și astăzi metodele lor sunt recreate și diseminate cu atenție de Vladimir Kuznetsov.

Vedeti și albumul Broderia cu fir de aur cu creațiile meșterului. Merită studiate toate lucrarile, mai cu seama icoanele. Deloc nu sunt de lăsat toate broderiile cu flori si stil life, absolut reale, vrei să le miroși, să le atingi.
Aceste lucrari sunt toate din imaginatia și inspirația autorului. Pentru incepători se recomandă la început de cale să opteze pentru un kit dea gata. Informați-vă și despre Ce inseamna un kit? , ca să fi-ți siguri că sunteți pe calea cea bună. Baftă în toate ce faceți.

La adresa Kituri – broderii.info puteți întotdeauna găsi o largă varietate de kituri mai complicate sau mai simple, Kituri goblen sau Kituri broderii in cruce pentru orice nivel de abiltăți si cunoștințe, dar și studia alte tehnici de cusut pe care le găsiți în albumele publicate acolo. Să aveți mult spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.