O tradiție străveche, care se transmite de-a lungul timpului de la o generație la alta, este ștergarul de Paște. Acesta nu este doar un ornament, ci și un atribut obligatoriu al sărbătorii de Paște. Masa festivă acoperită cu ștergar și coșul de Paște cu produse arată festiv și solemn. Cel mai simplu este să cumpărați un ștergar de Paște pregătit, dar fiecare meșter știe că este mai bine să-l creezi cu mâinile tale. Ștergarele de Paște arată foarte frumos dacă sunt brodate cu mărgele.

Când cumpărați un ștergar, verificați dacă simbolurile și punctele sunt bine vizibile. Acordați atenție calității imprimării și a țesăturii. De obicei, pentru ștergare se folosește panza gabardin, dar acesta poate avea calități diferite, fiind uneori mai subțire sau mai groasă decât este necesar. De asemenea, este important să acordați atenție marginilor ștergarului, care ar trebui să fie cusute cu o cusătură overlock. În toate ștergarele de înaltă calitate, demne de banii dvs., materialul nu strălucește și nu este lipit cu nimic. Marginile sunt procesate, modelul este imprimat pe țesătură, calitatea imprimării este înaltă, instrucțiunile sunt clare, iar cheia pentru mărgele este ușor de citit.

Ce este de obicei inclus în kit
Kitul include ștergarul de Paște însuși, precum și o hartă a culorilor și instrucțiuni. Mărgelele pot fi sau nu incluse în kit, dar întotdeauna puteți să comandați o selecție de spergare si de mărgele potrivite pentru orice ștergar la Kituri – broderii.info. Se face selecția pe baza cheii furnizorului. Dar fiecare meșteriță poate își poate folosi folosi gustul și cunoștințele proprii despre cum să potriveascăe bine fiecare mărgea, astfel încât să arate natural și frumos, dar trebuie sa aveți ceva experiență pentru a combina nuanțele de mărgele astfel încât să se potrivească armonios una cu cealaltă.

Dacă doriți să vă încercați singuri în rolul unui designer și să alegeți culorile mărgelelor pe gustul dvs., începeți să brodați marginile modelului pentru a înțelege cum se vor așeza culorile mărgelelor. În stocurile oricărei meșterițe există întotdeauna multe mărgele de diferite culori și întotdeauna apare dorința de a le găsi o aplicație. Dar dacă doriți să brodați conform cheii oferite de producător, vă veți descurca ușor cu ea. De obicei, cheia indică numărul sau numele culorii mărgelelor și cantitatea fiecărei culori. Unii producători indică cantitatea de mărgele în grame, alții în bucăți.

Ștergarul de Paște ar trebui să fie festiv și îngrijit
Dacă este necesar să călcați ștergarul, este bine să o faceți înainte de a-l broda cu mărgele. Călcați-l mai bine pe partea din spate și setați fierul la nivel minim. Îndepărtați fierul în etape mici, fără a trage țesătura la dreapta sau la stânga. Faceți acest lucru uniform și treptat. Dacă nu veți mișca fierul în lateral, nu vor apărea cute, iar marginile nu vor fi ondulate. Ștergarul intră în contact cu produsele, deci, cel mai probabil, va trebui să-l spălați după utilizare. Pentru spălare, este mai bine să luați apă caldă și un detergent blând. Nu este recomandat să frecați țesătura prosoapului și să o înălbiți cu înălbitor.

Un prosop frumos este o sursă de mândrie pentru o gospodină adevărată. Fie ca Paștele să fie cald și însorit în acest an și fie ca fiecare meșteriță să se bucure și să fie mândră de prosoapele ei brodate. Puteți cumpăra un prosop de Paște pentru broderie cu mărgele de pe pagina noastră după cum am scris și mai sus la Kituri – broderii.info în secțiunea „Prosoape de Paște”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.