Pe vremuri, broderia și tricotatul erau percepute ca un hobby plictisitor, caracteristic doar pensionarilor și fetelor plictisite la fereastra unde îl așteptau pe chipeșul prinț. Dar, la un moment dat, totul s-a schimbat, iar broderia, tricotatul, țesutul, în general, obiectele de artizanat, au devenit un hobby foarte la modă și chiar profitabil, așa cum demonstrează popularul magazin online Etsy, articole despre handmade pe site-ul nostru și munca unei srtiste britanice – broderița Michala Gyetvai, cunoscută pe internet sub numele Kayla Coo.

Michala, sau mai degrabă Kayla Coo, spune că încă din copilărie a fost interesată de ac, în special de broderie. Trăind cu părinții ei într-un conac din orășelul englezesc Kenilworth, nu departe de orașul natal al lui William Shakespeare, îi plăcea să petreacă timpul în grădina din spate, experimentând cu ace, ață și resturi de țesătură veche din depozitul mamei sale. Cu cât Kayla înainta în vârstă, cu atât era mai experimentată cu acul și, în cele din urmă, a început să privească lumea de parcă ar fi vrut să o reproducă cu fire pe țesătură, în orice vreme și în orice perioadă a anului.

Ei bine, frumusețea naturii și dragostea de casă au fost întotdeauna cea mai bună inspirație pentru o persoană creativă, iar Kayla Coo spune că nu face excepție. Verile verzi și toamnele englezești blânde, iernile răcoritoare și primăverile parfumate din orașul Warwickshire, unde meșterața locuiește acum împreună cu soțul și cei doi copii, continuă să o inspire în arta textilă. Acum Kayla este pasionată de un tip aparte de creativitate: broderia pe țesătură de pâslă, pe care pentru fiecare tablou nou împâslește lână multicoloră, transformând bucăți de fibră într-un fundal abstract foarte moale pentru picturile brodate.

Cu toate acestea, pe lângă aceste picturi bazate pe propriile desene, Kayla Coo creează broșe brodate cu pâslă cu peisaje și alte lucrări la fel de interesante, care participă adesea la expoziții originale realizate manual nu numai în Marea Britanie, ci și dincolo de granițele sale.

Lucrarile broderiței engleze Michala Getwai au devenit subiectul atenției criticilor de artă. Pe pâslă moale groasă, folosind un ac și fire colorate, artista creează peisaje de o frumusețe extraordinară. Ea a postat fotografii cu unele dintre lucrările sale pe internet și a devenit cunoscută sub porecla Kayla Coo.

Experții în pictură prevăd că fata va deveni un Dali, notează stilul ei original, soluțiile compoziționale interesante și se luptă între ei pentru a o sfătui pe artistă să încerce să creeze ceva similar folosind vopsele și o pensulă. Cu toate acestea, Michala, sau mai degrabă Kayla Coo, nu va schimba materialele.

Artista face obiecte de artizanat încă din copilărie și pur și simplu iubește broderia. Când a împlinit opt ​​ani, îi plăcea să petreacă timpul în grădina din spatele casei părinților ei. Jucăriile preferate erau un ac și diverse bucăți de material. Inutil să spun că până la vârsta de cincisprezece ani, abilitățile fetei crescuseră semnificativ.

Broderia pe pâslă este un meșteșug realizat manual care a devenit o artă înaltă. Kayla a început să experimenteze cu volumul și culoarea, apoi și-a identificat materialele preferate – pâslă, lână moale și fire de mătase strălucitoare. Kayla pregătește ea însăși materialul de broderie de fiecare dată. Devine fundalul imaginii, așa că este important să decidă asupra schemei de culori în această etapă. O galerie de imagini o gasiti AICI !

Cititi pe paginile noastre si despre:  Broderia iacobină: caracteristicile tehnicii de cusut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.