Am hotărât să scriu despre această Doamnă pe paginile site-ului meu pentru ca dumneaei face niste broderii diferite, poate neașteptate uneori, dar cu siguranță interesante, neobișnuite și pline de culoare! Dar și pentru că este concetațeanca mea, o moldoveancă din Republica Moldova, talentată, cu multă inspirație și îndrazneală să încerce ceva nou și să pună amprenta sa intr-un domeniu atăt de vast cum este broderia.

Pentru ca s-o cunoașteți mai bine o sa las aici ceea ce spune ea însăși despre ea și munca ei!

„Fac broderie din 2017. Inspirațiile mele sunt natura, lumea și filozofia.
Când cumpărați o lucrare de a mea, înseamnă că cumpărați o opera de artă fizică și reală”.

„Sunt Tatiana – un maestru al broderiei artistice, al peisajelor fantastice, și sunt o experimentatoare și căutătoare de noi forme, formate, metode, idei noi în volum și în cusături pe cerc.
Prin educație sunt profesor, prin vocație sunt o persoană creativă și mereu am inventat și creat ceva. Nu am educație artistică. O să spun mai multe, nu știu să desenez. Eu însumi am înțeles totul, am căutat și am inventat. Nu am urmat și nu am studiat niciun curs, lecții și cursuri de master.
Întotdeauna mi-a plăcut să creez ceva – tricotat, cusut, împâslit din lână, făcut flori lungi, decoupage, lucrat ca decorator de vitrine, dar nimic nu m-a fascinat la fel de mult ca broderia. Mă cufund complet în broderie.”

„Când voi avea ocazia, vă voi povesti despre istoria acestei broderii.. a stat un an în dulap. A fost făcută numai din fire. Și am decis să o îmbunătățesc și am aplicat deasupra vopsele acrilice. un pic ca arta stradală. Acestea sunt emoții și senzații noi – când pui vopsea pe fire. Este interesant și neobișnuit. Și acesta este ceva nou pentru mine. Această abstractizare are o istorie.”

„Dureroase frumoase nașterile creativității. Dar aceasta nu este versiunea finală.”

„Vreau spațiu în care să fie aer pentru respirație liberă. Vreau să zbor peste…, să alerg peste… și să mă întind pe un astfel de câmp și în acest spațiu… Primește emoțiile copiilor și respir…”

„Am lăsat patru dintre lucrările mele cu mama anul trecut. Acum mă uit la ele și înțeleg.. Cât de dor mi-ai fost de tine și cât de mult îmi plac broderiile. Sunt ca copiii.”

„În fotografie, acestea sunt cusături de pădure – mușchi, licheni, apă, iarbă, flori, un furnicar și alte lucruri naturale.”

Vedeti si un album cu BRODERIILE minunate si inedite si lucrarile aceste talentate broderite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.