„Sunt o artistă de broderie care creează broderii realiste”. Artista de broderie imită peisajele de pădure luxuriante și care înfățișează copaci înalți și case ascunse prin tehnici strălucitoare de cusătură.

Katrin Vates a crescut într -un oraș mic din Siberia, dar acum numește Statele Unite ale Americii casa sa, unde își are familia. Într -un interviu cu Le Temps de Broder, Vates spune că a fost o artistă toată viața, dar nu a început să brodeze „serios” până la 40 de ani, decât după nașterea celui de-al doilea copil.

Vates spune că țesătura ei preferată este o pânză neprimată, densă, folosită de obicei pentru pictură și că, în mod normal, nu-i place să folosească cercuri sau cadre în timpul broderiei.

Artista Katrin Vates evocă luxurianta marelui aer liber prin broderie. Peisajele ei detaliate meticulos prezintă copaci înalți și case ascunse prin cusături minuscule. Ele evocă frumusețea și te întreabă cum te simți când mergi prin pădure, peisajele sale sunt vaste, dar este pline de momente mici ca o frunză care plutește spre pământ.

Vates a devenit interesat de broderie ca o modalitate de a decora lucrurile în casa ei. „Atunci m-am interesat de picturile vechi din Japonia și China”, explică ea, „și am decis să trec la imagini”. Munca ei este acum o țesătură de pânză. Pentru început, ea broda un lucru care o inspira. Poate că este un copac, o casă sau chiar un tufiș. „Treptat, în jurul său apare un peisaj. Fac foarte rar schițe ”, recunoaște ea. „În cele mai multe cazuri, prefer spontaneitatea în procesul de lucru.”

Dacă ați mai cusut până acum, s-ar putea să credeți că munca lui Vates este toată doar noduri franceze (french knot) – bile minuscule care se cos pe suprafața țesăturii. Și în timp ce nodurile franceze fac parte din repertoriul ei de cusături, Vates folosește, de asemenea, cusăturile mici drepte și cusăturile de lanț obișnuite. „În general, oamenii cred că mai mult de jumătate din imaginile mele constau din noduri franceze, dar nu sunt”, explică ea. „Am învățat cum să folosesc cusătura dreaptă în așa fel încât să poată fi dificil să o distingem de un nod francez. O astfel de tehnică îmi permite să aduc mai mult realism în broderia mea. ”

Derulați în jos pentru a vedea mai multe peisaje brodate ale lui Vates – Artista in broderie – Katrin Vates.

Ea a menționat într -una dintre postările sale că îi place arta asiatică (Japonia, Coreea, China), inclusiv unele tipuri de artă contemporană a acestor țări (dar pasiunea ei specială este literatura perioadei Heian (hi, Genji ❤️)
„Cred că pictura asiatică mi -a influențat foarte mult stilul de broderie.”

Katrin Vates este o artist[ de broderie care a început să câștige online pentru peisajele ei frumos brodate, unele costa și căteva mii de $. Dar oare se poate pune un preț corect pentru artă?

Cititi pe paginile noastre si despre: Broderia Luneville: secretele măiestriei 

Broderia iacobină: caracteristicile tehnicii de cusut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.