Ce este Hygge? Un mod de viață sau o atmosferă de confort?
Cum să creezi fericirea cu propriile mâini?

Recent, lumânările, păturile, cafeaua și alte atribute confortabile ale vieții au captat inimile oamenilor din întreaga lume. Ceea ce era familiar a devenit aproape cel mai important lucru din viața fiecăruia. Problema confortului a devenit o prioritate în toate aspectele vieții și fiecare vrea să o creeze pentru ei înșiși. În acest articol vă vom spune pe ce să vă concentrați și cum să vă aplicați creativitatea.

Cuvântul hygge a apărut pentru prima dată în limba daneză vorbită la începutul secolului al XIX-lea. Se traduce prin „bunăstare”, adică o atmosferă specială care este strâns legată de starea de fericire. În Danemarca, problema creării unei atmosfere de confort și securitate este pe primul loc, deoarece aceasta este o țară cu foarte puține zile însorite, destul de des plouă, vânturi puternice și ierni lungi. Clima în ultima vreme nu este foarte diferită de cea daneză în multe locuri, inclusiv la noi, motiv pentru care stilul de viață hygge a devenit atât de iubit în țara noastră.

Michael Viking a scris mai multe despre hygge în cartea sa „Hygge. Secretul fericirii daneze”, care este convins că fiecare poate să-și creeze fericirea pentru sine, că aceasta depinde direct de atmosfera înconjurătoare, de atitudinea față de viață și față de sine în ea.

„Hygge este „nu se scrie, Hygge se simte” – Michael Viking

Atmosfera Hygge
Într-o nouă direcție, multe depind de detalii, de lucrurile mărunte care creează senzații calde și un sentiment de liniște. Utilizarea creativității în designul textilelor, iluminatului, gătitul, îmbrăcămintei și utilizarea materialelor ecologice devine relevantă. Articolele realizate manual sunt de neînlocuit în Hygge.

TRICOTAREA
Tricotarea ocupă un loc aparte in stilul danez, intrucat creeaza o senzatie tactila si vizuala placuta, care confera mai mult confort si caldura. Ar putea fi o pătură, pulover, șosete, eșarfă, pălărie, covor.

Sunt folosite materiale naturale precum lâna, cașmirul, alpaca, bumbacul și bambusul. Schema de culori este aleasă cât mai aproape de natură – acestea sunt nuanțe delicate și pastelate de roz, verde, maro, nisip, cer, albastru, galben, liliac.

BRODERIA
Broderia servește ca decor pentru lucruri. Acest tip de activitate dă unei femei puternice eleganță, note de romanticism și flirt. Utilizarea sa este atât de diversă încât este limitată doar de imaginația maestrului. De exemplu, broderia este bună pe haine, perne, pături, tablouri, tul, gulere și nasturi.

Ar fi potrivit să folosiți astfel de tipuri de broderie precum: punct de cruce clasic numărat, punct de satin, broderie cu panglică, broderie braziliană și margele. În stilul hygge, minimalismul și motivele naturale sunt populare, așa că sunt luate acele subiecte care reprezintă lumea din jurul nostru. Pot fi zăpadă, păsări, ramuri de copaci, flori, inscripții, peisaje etc.

MÂNCAREA
Mâncarea nu trebuie să fie doar gustoasă, ci și frumoasă. Nu rezultatul final este important, ci procesul de preparare a preparatelor. Prietenii și rudele pot deveni asistenți în această chestiune, deoarece o cauză comună nu numai că unește, ci și mulțumește de două ori. Mâncarea devine o platformă pentru creativitatea tuturor celor implicați în procesul de preparare.

Principala regulă în hygge este să savurezi alimente care nu numai că arată frumos, dar sunt și pregătite cu suflet. Este important să te bucuri de fiecare mușcătură și să apreciezi plăcerea pe care o obții din a mânca.

Pentru stilul danez sunt importante detaliile care mulțumesc ochiul, de la un șorț frumos până la o lingură elegantă.

JOCURI
În direcția hygge, rețelele de socializare, portalurile de știri, toate tipurile de gadget-uri trec în fundal și sunt înlocuite cu odihna adecvată, unde atenția trece la momentul prezent și la cei care sunt lângă tine.

Cineva poartă conversații plăcute într-o cafenea confortabilă, cu o ceașcă de ceai sau cafea. Unora le plac plimbările de seară printr-un parc înflorit cu o persoană dragă. Pentru unii, este important să petreacă timpul cu familia la un picnic în parc sau în pădure.

Dar distracția preferată a danezilor este să joace jocuri de societate cu prietenii, să stea lângă un șemineu cald și să bea periodic cacao. Jocurile populare sunt cele care permit să joace grupuri de până la cinci persoane, cum ar fi scrabble, domino, loto, monopol, cotametru, table.

DECOUPAGE
Principiul principal în stilul hygge este ecologic în orice, motiv pentru care lemnul este adesea folosit în design. În același timp, sunt valoroase lucrurile cu istorie care pot fi folosite ani de zile și care trec din generație în generație. Prin urmare, îmbătrânirea artificială a lucrurilor sau decorarea lor cu modele delicate este foarte populară în Danemarca.

O tehnică precum decoupage-ul ajută la conferirea obiectelor un aspect antic. Baza este luată în principal de pe suprafețe din lemn, precum: o tavă, un sfeșnic, o cutie, un coș, un suport pentru șervețele, o jucărie pentru brad, o tablă etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.