Astăzi va fi vorba în primul rând despre creativitate. Trebuie, este absolut necesar să ai creativitate si, desigur, mult talent, ca la cei 84 de ani să faci lucrari de așa dimensiuni si așa frumusețe.

Doamna Yufereva Lyubov, asa o chemă pe autoarea acestor splendori, spune: – „La 80 de ani, nu mă simt bătrână datorită creativității mele. Pe lângă picturile în ulei, pictez cu mărgele. Mii de margele cusute creează un aspect unic. Se desfășoară tablouri strălucitoare, simple și complexe – plantele și animalele își trăiesc viața profundă și împlinită. Cine a spus că broderia este o activitate plictisitoare și de rutină? Dacă timpul tău este plin de ceea ce iubești, nu există dorința de a alerga înainte fără a privi înapoi. Deși răbdarea nu va strica, mai ales dacă, ca mine, vrei să creezi pânze mari. Cu cât lucrezi mai mult la un tablou, cu atât acest proces este mai lung, cu atât mai multă plăcere aduce. Rețeta longevității include trei componente simple: comunicarea cu cei dragi, mișcarea și creativitatea. Nu vei găsi asta la farmacie. Dar suntem destul de capabili să ne dăm asta nouă înșine și unul altuia.”

Yufereva Lyubov își creează picturile nu cu vopsele, ci cu mărgele. De la conceperea unei imagini până la implementarea ei, are loc o întreagă călătorie, plină de experimente și zboruri de imaginație. Desigur, admir munca minuțioasă a artistei, prin care milioane de margele de diferite nuanțe sunt combinate în imagini tridimensionale vii.
Lucrările lui Yufereva Lyubov atrag atât prin imgini simple, cât și complexe, compoziții interesante și surprinzătoare. Acestaa sunt frumusețea minunată a plantelor, obiceiurile animalelor, penajul colorat al păsărilor, adâncurile mării… Trebuie remarcat că Doamna își creează picturile fără a folosi modele pentru broderie, ceea ce vorbește despre cea mai înaltă pricepere a ei.

Yufereva Lyubov s-a născut în Siberia în 1939. Ea a lucrat ca inginer constructor în toată țara, iar acum locuiește în regiunea Moscovei. Cu doar 10 ani în urmă s-a cufundat în creativitate, descoperind oportunitatea de a scăpa de rutina goală a vieții.

Un loc special în opera Doamnei Yufereva Lyubov este ocupat de imaginile luxoase ale fundului mării – lucrări inspirate din călătoriile în Grecia. „Atlantida” sau „fundul mării” te duce înapoi în vremuri străvechi. Aici se folosește o tehnică diferită de artă aplicată, în urma căreia apare o imagine tridimensională a lumii subacvatice.
Plăcerea primită de la contemplarea picturilor cu mărgele ale Doamnei Yufereva Lyubov scufundă involuntar privitorul într-o atmosferă fabuloasă, luminoasă și bună, dând o dispoziție pozitivă.

Pentru începători și doritorii de a se iniția în tehnica lucrării cu mărgele vă recomandăm sa începeti cu un kit dea gata, vă puteti inspira și studia acestă tehnică din cărțile si albumele postate, inclusiv din albumele cu kituri – Kituri – broderii.info

Din tot sufletul îi dorim Doamnei Yufereva Lyubov inspirație, sănătate, succes în creativitate și bucurii, căci pe noi precis ne-a bucurat cu lucrările sale! Un abum cu mai multe lucrări – Pictruri cu margele – Lyubov Yufereva 

Cititi pe paginile noastre si despre:

Ce inseamna un kit? Pe larg despre kitgoblen

Broderia icoanelor cu aur din Uglich

Brodarea icoanelor cu mărgele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.