De ce mulți oameni preferă broderia cu mărgele oricărui alt tip de broderii? Cel mai probabil pentru că margelele dau o textură magnifică produsului, decorându-l cu o strălucire deosebită – imaginile brodate devin pur și simplu magice! Nu este de mirare că din ce în ce mai multe femei care cos din întreaga lume doresc să stăpânească această abilitate. Am adunat parerile specialiștilor ale celor mai importanți producători de kituri de broderii cu mărgele, să ne împărtășească sfaturile și recomandările pentru broderia cu margele.

SFAT Nr.1
Pentru a broda confortabil, nu este deloc necesar să folosiți un cerc de tapiserie sau o gherghef. Când brodați pe pânză naturală, acest lucru se poate face ușor și pe mană. Cu această metodă, broderița poate simți cu ușurință ce grad de tensiune a firului este necesar.

SFAT Nr.2
Mărgelele sunt materialul principal în munca dvs., așa că alegeți-le de înaltă calitate – vă va economisi nervii și timpul, iar rezultatul va fi uimitor. Mărgelele ar trebui să aibă aceeași dimensiune, apoi se vor așeza una langă alta, în rânduri egale, iar lucrarea va arăta îngrijită.
Margelele cehe Preciosa sunt recomandate. Au rezistență ridicată a culorii. Mărgelele sunt de aceeași dimensiune și perfect centrate.

SFAT Nr.3
Folosiți ace speciale pentru broderia cu mărgele, cu ochiul îngust – sunt mult mai convenabile decât cele obișnuite, deoarece elimină posibilitatea ca mărgelele să se blocheze în găuri mici. În timpul funcționării, acele se pot îndoi. Este important să alegeți un ac care să nu se rupă la brodare – puternic și flexibil în același timp.
Ace PONY fabricate în India. Se pot îndoi dar nu se rup în timpul broderiei.

SFAT Nr.4
Folosirea de fire speciale pentru broderia cu mărgele va simplifica procesul de lucru și va elimina grijile inutile. Firele din fibre naturale, sintetice și armate, precum și monofilamente transparente sunt considerate potrivite. Folosiți-le pe cele care vă sunt mai familiare și mai convenabile. Gamma, Madeira, Titan sunt fire sintetice recomandate. Se caracterizează prin rezistență ridicată; nu sunt alunecoase și nu se deteriorează în timp.

SFAT Nr.5
În timpul procesului de broderie, cu greu puteți evita pătarea pânzei – cel puțin, pe ea pot rămâne semne de mână. Este bine dacă materialul folosit în lucrare poate fi spălat (desigur, cu atenție cu spălarea manuală): vopselele folosite pentru aplicarea desenului pe pânză trebuie să fie insolubile în apă.
Recomandări pentru spălarea broderiilor de obicei sunt incluse în instrucțiunile din kitul de broderie. Dacă este necesar, lucrarea poate fi călcată din partea verso printr-o cârpă umedă.

SFAT Nr.6
Puteți pune semnătura pe lucrarea brodată sau puteți face o inscripție dedicată.
Acoperind suprafața tabloului vostru cu lac, veți fixa toate inscripțiile și trăsăturile, iar margelele vor străluci strălucitor când lumina le va atinge.

SFAT Nr.7
Nu uitați că lucrarea terminată ar trebui să arate terminată. Pentru a face acest lucru, nu este deloc necesar și obligatoriu să cumpărați un cadru. Puteți alege opțiunea cu așa-numita extensie a galeriei. Acesta este un mod modern și elegant de prezentare – chiar și fără covoraș sau baghetă, tabloul își va ocupa locul cuvenit în interiorul camerei și nu va trebui să cheltuiți bani pe înrămarea scumpp.

Vă dorim să vă creați propria capodopera a frumuseții!

Toate aceste sfaturi le puteti vedea in foto din postarile pe – Kituri – broderii.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.